תובנות מהשדה

תהליך אסטרטגי לפיתוח מודל התנסות קלינית למוסבים להוראה

הילי גז מיכאלי ודנה יהושע
מאפייני תוכניות הסבת אקדמאיים הביאו להבנה כי נדרש לפתח דגם התנסות קליני ייעודי עבורן. לצורך תהליך הפיתוח יצא לפועל במכון מופ"ת תהליך אסטרטגי נרחב, ושותפים בו כלל העוסקים במלאכת הכשרת המוסבים. מסמך זה מסכם את התהליך האסטרטגי, מציג את דגם ההתנסות הקלינית שפותח במסגרתו, ומזמן העמקה בפוטנציאל הצמיחה של ההכשרה הקלינית לכלל המוסבים להוראה.
תלמידה נשענת על ערימת ספרים
מאמרים ערוכי תוכן

טיפוח מודעות עצמית

ד״ר אלה שראל-מחלב וד״ר ליבי אופיר
מאמר זה מציג סקירת ספרות שיטתית הבודקת כיצד מוגדר המושג "מודעות עצמית (awareness-self),ובמה הוא נבדל מן המושגים "תודעה עצמית" (consciousness-self)ו"הכרה עצמית"(knowledge-self) בהקשר של לימודי ניהול. אחרי סינון נכללו בסקירה 31 מאמרים אשר ניתוחם העלה חפיפה בין ההגדרות של מודעות עצמית, תודעה עצמית והכרה עצמית.
תובנות מהשדה

הכוח של קהילות אקדמיה-כיתה בשנת מלחמה

ד״ר עינת נוטע-קורן
דוח זה מציג תמונה של תרומתה של קהילת אקדמיה-כיתה במהלך שנת הלימודים המאתגרת שחלפה, כפי שהיא עולה מחוויותיהן ומתפיסותיהן של 73 מובילות אקדמיות ו-120 מורות/גננות מכשירות.
מורה על רקע כדור הארץ
מחקרים

The Spiral Internal Laboratory at Sakhnin College, Israel: PD for education supervisors, mentors and students

Nabil Assadi, Muhammad Ibdah, Seham Hamza, Tareq Murad
המחקר בוחן את תפקיד המעבדה הפנימית ("ספירלה") במכללת סחנין ואת תרומתה לפיתוח המקצועי של מדריכים פדגוגיים בקהילות למידה. המחקר אסף נתונים מ-32 מדריכים פדגוגיים מובילים. התוצאות הראו כי למעבדה היה תפקיד משמעותי בשיפור ההתפתחות המקצועית של המדריכים, בעיקר בהיבט של "פיתוח כלים פדגוגיים". המחקר מציע המלצות והצעות להמשך, בהתבסס על הממצאים.
3 מורות משוחחות
תובנות מהשדה

על קהילות אקדמיה-כיתה בעיניים של מובילות אקדמיה – חלק 2

ד״ר עינת נוטע-קורן
תובנות מתוך סקר שהועבר בקרב מובילות קהילות אקדמיה-כיתה בשנת 2022. זהו מסמך המשך לתובנות שפורסמו בעקבות סקר שהועבר בשנת 2021.
תובנות מהשדה

על קהילת אקדמיה-כיתה בעיניים של מובילות קהילה

ד״ר עינת נוטע-קורן
תובנות העולות מתוך סקר שנערך בשנת 2021 בקרוב מובילות קהילות אקדמיה-כיתה.